Ferdovci postali »Junaki našega časa«

V torek, 23. maja 2023, je bil za našo šolo prav poseben dan. Na Slovesnem dnevu prostovoljstva, slavnostni prireditvi, ki jo je v Žalcu organizirala Slovenska filantropija, so naši prostovoljci in tutorji v kategoriji osnovnih in srednjih šol ter dijaških domov, prejeli naziv »Junaki našega časa«.

Na šoli se že vrsto let trudimo približat prostovoljstvo in tutorstvo našim učencem. Želimo si, da učenci razvijajo čut do sočloveka, da si prisluhnejo, ko je to potrebno, ter da s tem gradijo prijetne medsebojne odnose ter prijazno okolje, v katerem preživijo veliko časa. Zavedamo se pomena medgeneracijskega sodelovanja in čistega okolja. Vsi skupaj želimo oblikovati boljši svet, svet v katerem ni prostora za nasilje, ampak za prijaznost in sprejetost vseh ljudi.

Zelo smo ponosni na to, da so tudi drugi v nas prepoznali »junake«, vse to nas še bolj motivira za naše nadaljnje delo. Veselimo se različnih projektov ter povezovanja z drugimi prostovoljci.

Zelo ponosni smo se na koncu prireditve fotografirali tudi z županom Dušanom Strnadom in predstavniki občine Ivančna Gorica, ki so ponovno prejeli naziv Prostovoljstvu prijazna občina za leto 2023.

Naj naši majhni koraki spremenijo svet na bolje.

več na Facebook.com in ivancna-gorica.si