PRIJAVA NA JUTRANJE VARSTVO, PODALJŠANO BIVANJE in PREHRANO, ZA ŠOLSKO LETO 2021/22

Spoštovani starši.

V šoli smo pričeli z organizacijo pouka za šolsko leto 2021/2022. Čim več prijav na dejavnosti bomo skušali urediti elektronsko, preko aplikacije eAsistent.

Podaljšano bivanje šola organizira za učence od 1. do 5. razreda in poteka od konca pouka do 16.30 ure. Podaljšano bivanje je načrtovana šolska dejavnost, v kateri učenci opravijo domačo nalogo in organizirano preživijo prosti čas. Podaljšano bivanje ni namenjeno čakanju na interesno dejavnost ali avtobus. Za učence, ki po končanem pouku čakajo na organiziran prevoz, bomo zagotovili varstvo.

Jutranje varstvo je namenjeno predvsem učencem 1. razreda. Poteka od 6. ure do pričetka pouka. Če se bo izkazalo, da bo ostalo dovolj prostih mest, bomo vanj vključili tudi učence 2. in 3. razreda, ki nujno potrebujejo jutranje varstvo.

V šolski kuhinji OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični pripravljamo za naše učence štiri obroke dnevno: zajtrk, dopoldansko malico, kosilo in popoldansko malico. Priporočljivo je, da vsak učenec v času pouka zaužije vsaj dopoldansko malico. Trudimo se, da je šolska prehrana kakovostna in raznovrstna. Pomembno nam je, da zadovolji fiziološke potrebe otrok, zato si prizadevamo narediti čim bolj pester jedilnik.

Šola omogoča učencem, da si izposodijo učbenike iz učbeniškega sklada. Stroške izposoje krije Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, zato je za starše brezplačna.

Že nekaj let učbenike iz sklada izposojamo vsem učencem, zato jih bomo letos izposodili vsem brez predhodnega naročanja. V primeru, da učenec ne želi koristiti izposoje učbenikov, je o tem potrebno obvestiti knjižničarko Katjo Šuštar na elektronski naslov: katja.sustar@osferdavesela.si. Učenci ob koncu leta vrnejo učbenike.

Prijave v jutranje varstvo, podaljšano bivanje in na prehrano bodo letos prvič potekale preko eAsistenta. V prilogah vam pošiljamo enostavna navodila za prijave. Prijave bodo odprte od 11. 5. do 21. 5. 2021.

Prijava preko eAsistenta je brezplačna in vsem dostopna. Če ste pozabili geslo, vtipkajte v spletni brskalnik (npr. Google) eAsistent za starše in kliknite pozabljeno geslo oz. ste pozabili geslo. Zatem vpišete vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli novo geslo za dostop v eAsistent vašega otroka.

V kolikor še niste aktivirali varnostne kode, ki omogoča prvo prijavo v portal eAsistenta za starše, nam pišite na šolski elektronski naslov in vam bomo kodo poslali. V kolikor imate težave s prijavo znotraj eAsistenta se obrnite na Martino Jurkovič (martina.jurkovic@osferdavesela.si) ali Polono Lampret (polonca.lampret@osferdavesela.si).

Vljudno vas prosimo, da se držite dogovorjenega roka, saj po tem datumu pričnemo z obdelavo podatkov in oblikovanjem oddelkov podaljšanega bivanja in jutranjega varstva že za šolsko leto 2021/22.