Olimpijski festival evropske mladine

Maribor je med 23. in 29. julijem gostil Olimpijski festival evropske mladine (OFEM). Športnega spektakla se je udeležilo približno 2500 mladih športnikov in športnic iz kar 48 evropskih držav. Festival poteka pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev in športnikom predstavlja prvo srečanje z olimpizmom ter nabiranje neprecenljivih izkušenj za nadaljnja tekmovanja na poti do olimpijskih iger. 

Ena izmed večjih reprezentanc je bila prav ekipa Slovenije, ki je štela 196 članov. Naši športniki in športnice so odličja lovili v vseh 11 športnih panogah – atletiki, cestnem kolesarstvu, gorskem kolesarstvu, rokometu, judu, plavanju, tenisu, odbojki, rolkanju, športni gimnastiki in košarki 3×3.

Na festivalu je bila med 71 športnicami in 67 športniki tudi naša Isabela Strojanšek, članica Plavalnega kluba Olimpija.

Isabela je na festivalu za ekipo Slovenije nastopila v štirih disciplinah (4x100m mešano, 100m hrbtno, 4x100m prosto, 200m hrbtno) in dosegla odlične rezultate.

Iskrene čestitke za vse dosežke na Olimpijskem festivalu evropske mladine ter srečno na nadaljnji športni poti! Držimo pesti zate, Isabela!