Kulturni dan

V sredo, 24. decembra 2014, se je že prav močno čutilo božično-novoletno vzdušje, pa tudi šola je bila že nekaj časa praznično okrašena.

Vsi učenci šole so imeli kulturni dan. Praznično vzdušje so si prvo uro pričarali z zanimivim pogrinjkom, novoletno okrašenimi učilnicami, lepimi mislimi, toplimi stiski rok, poslušanjem glasbe, namiznimi igrami in klepetom. Po malici je v avli najprej sledila proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti, nato pa moderna in prijetna gledališka predstava Dragice Šteh: Zvezda mi je povedala. Gospod ravnatelj pa je učencem zaželel lep in varen prehod v novo leto 2015 ter sproščujoče počitnice.

V drugem delu novoletnega programa so se učenci razredne stopnje vrnili v učilnice in nadaljevali z namiznimi igrami, prepevanjem božičnih in novoletnih pesmi ali si ogledi risanko, predmetna stopnja pa je imela v avli šolsko plesno tekmovanje. Letos so se že drugič pomerili le mešani plesni pari. Tekmovali so v swing plesu- discofox in v standardnem plesu – dunajski valček. Vsi pari so po končanem tekmovanju prejeli sladko presenečenje. Prvi trije v vsaki kategoriji pa tudi priznanja.

Za konec pa so si učenci voščili doživete praznike in veselo odšli na težko pričakovane počitnice.