Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil v petek, 17.11.2017, je združil več kot 260.000 otrok v vrtcih in šolah. Dejavnost pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo in okolje ima cilj spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja izboljšati zdravje populacije, zmanjšati breme debelosti in kroničnih bolezni. Ponovno želijo obuditi kulturo zajtrka, ki se ga preveč opušča in dati poudarek tradicionalni hrani kot delu naše zgodovine in kulture.
Izvajanje tradicionalnega slovenskega zajtrka že kaže prve pozitivne rezultate. Vse več otrok in odraslih zajtrkuje, pomembno je upadlo uživanje sladkih gaziranih pijač, več pojemo sadja in tudi zelenjave.
Tradicionalni slovenski zajtrk smo 17.11.2017 tudi na naši šoli pripravili za vse učence in zaposlene. Za nov delovni dan smo se 1. šolsko uro okrepčali z domačim kruhom iz kmečke peči, medom, maslom in mlekom ter zlatim jabolkom (kakijem). DOBER TEK!