Skoči na glavno vsebino

11. 12. – mednarodni dan gora

Pozdravljeni, dragi planinci!

Pa smo dočakali 11. december, MEDNARODNI DAN GORA, ki ga praznujemo od leta 2003. Po uspešnem mednarodnem letu gora 2002 je generalna skupščina Združenih narodov ta dan razglasila za poseben dan, namenjen goram, s katerim opozarja na pomen varovanja, biotske raznovrstnosti in trajnostnega razvoja gorskih območij.

Vsako leto ga obeležimo nekoliko drugače in prav je tako. Lani smo se odpravili na nočni pohod z lučkami po Višnji Gori, letos pa vas vabim, da svoje znanje o planinstvu preizkusite na zanimivih kvizih, ki jih sestavlja in nagrajuje Slovenski planinski muzej. Zagotovo pa boste na njihovi povezavi našli še mnogo vsebin, ki bodo pritegnile vašo pozornost. Želim vam veliko užitkov pri prebiranju.

Naši najmlajši planinci pa lahko nekaj osnovnega planinskega znanja obnovite pri ogledu teh dveh kratkih risank.

Ena z raznoliko naravo

Obisk gora pozimi

Vesela pa bom, če boste kakšne nepozabne, čudovite utrinke gora delili tudi z nami, da nam polepšajo ta čas, ko so nam gore na žalost nedosegljive. Sicer pa tudi spomini ogrejejo naša srca.

To naredite na tej povezavi – v spodnjem desnem kotu je rdeč krog s plusom, na katerega kliknete, naložite fotografijo in po želji dodate komentar.

Naj bo praznični december kar se da čaroben, novo leto pa polno novih vzponov, življenjskih in pravih. Bojana Iljaž, mentorica planinske dejavnosti

Dostopnost