Športne igre na PŠ Temenica

V petek, 2. 6. 2023, so učenci PŠ Temenica v šolo pripeljali svoja kolesa. Zjutraj smo jih pregledali in spoznali dele kolesa. V šoli smo se pogovorili o varni vožnji s kolesom v prometu in po igrišču. Pogovorili smo se tudi o tem, zakaj uporabljamo čelado. Dan je bil športno obarvan. Preden smo sedli na kolesa so nas čakale še štafetne igre z žogo. Preizkusili smo se v vodenju žoge na različne načine ter v zadevanju cilja. Opravili pa smo tudi naloge za Zlatega sončka.

Po malici pa smo se odpravili na kolesa. Učiteljice so pripravile poligon in začeli smo z vajo. Vozili smo mimo stožcev, po krogu, uporabljali zvonec med vožnjo, pravočasno zavirali, vozili brez ene roke, z dvignjenimi nogami itn.

Poligon smo malo spremenili in zopet nadaljevali z vožnjo. Na koncu pa smo se vozili prosto po igrišču in vadili, kako se čimbolj izogibati in pravočasno ustaviti pred ostalimi vozniki.

Po končani vožnji smo poligon pospravili, svoja kolesa pa pravilno parkirali. Dan je minil brez zapletov, učenci pa so pokazali, da jim gre vožnja s kolesom že zelo dobro in da so spretni tudi z žogo.