Likovni natečaj Jaz sem snežak, jaz sem junak in projekt Nisi sam

Drage učenke in dragi učenci!

Letošnje leto je za vse nas zelo nenavadno. Ogroža nas novi koronavirus, ki je korenito posegel v naš način življenja. Med drugim nam je prinesel tudi šolanje na daljavo. Kakšni bodo letos božični in novoletni prazniki, kaj bo z veselim decembrom? Bodo prišli trije dobri možje, bo prišel vsaj kdo izmed njih? Tako razmišljamo doma pred računalnikom in hrepenimo po sošolcih, po šolski tabli in po naših druženjih.

Da si bomo lažje pričarali prijetno praznično vzdušje veselega decembra, smo na šoli pripravili likovni natečaj Jaz sem snežak, jaz sem junak. Izdelajte svojega snežaka, svojega junaka, ki bo pregnal vse viruse in vsem polepšal dni. V snežaka prenesite svojo ustvarjalnost, svoje pozitivne misli in želje. Kar vsi sodelujoči boste prejeli priznanje in simbolično nagrado. Več o likovnem natečaju si preberite tukaj.

Zaradi omejitve širjenja virusa se letos ne smemo družiti toliko, kot bi se radi. Nekateri, zlasti starejši, so zaradi tega še posebno osamljeni. Zato sodelujte pri projektu Nisi sam pisma drobne pozornosti ter starostnikom in osamljenim s pismom polepšajte praznike. Sporočite jim, da bo za vse nas spet posijalo sonce. Da se bomo skupaj družili, pogovarjali, peli in zabavali. Da bomo spet živeli tako, kot nam je všeč.

Več o razpisu, kjer najdete tudi primer pisma, si preberite tukaj.

Pismo napišite na računalnik, uporabite pa dano Wordovo predlogo. Pismo do vključno 18. novembra 2020 pošljite mentoricama Barbari Drenik ali Jani Crnkovič na e-naslov (barbara.drenik@osferdavesela.si, jana.crnkovic@osferdavesela.si) ali v spletnem okolju Teams. Pisma bova mentorici natisnili, dali v kuverto in poslali naprej na zapisan naslov.  Če želite, da vam prejemnik pisma odgovori, to sporočite mentoricama, da bova priložili ovojnico z znamko.

Veseliva se vašega sodelovanja!

Barbara Drenik in Jana Crnkovič